100 Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Jawa Kelas 1 Semester 1 (Ganjil) 2022 Beserta Jawaban dan Pembahasan (Kurikulum Merdeka dan K-13)

Soal Ujian

Contoh Soal PTS | UTS | Bahasa Jawa | Kelas 1 | Semester 1 (Ganjil) 2022 | Latihan Soal PTS | Penilaian Tengah Jawaban | Pembahasan | Sumatif Tengah Semester (STS) Kurikulum Merdeka | K-13 |

Kumpulan Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil) 2022 (Kurikulum Merdeka dan K-13)

Di bawah ini adalah kumpulan soal yang bisa dijadikan rujukan oleh guru dalam menyusun soal PTS/ UTS/ Tes Sumatif pada Mata Pelajaran Bahasa Jawa Kelas 1 Semester 1 (Ganjil).

Tapi juga bisa dijadikan sebagai latihan oleh siswa/i dalam menghadapi Penilaian Tengah Semester (PTS)/ UTS / Tes Sumatif Bahasa Jawa Kelas 1 Semester 1 (Ganjil).

Besar dengan harapan, dengan jumlah soal yang lebih banyak dibandingkan dengan apa yang akan diujikan, guru bisa menyeleksi soal mana yang paling pasa untuk para siswanya.

Dan, bagi siswa jumlah soal dalam tulisan yang cukup banyak dapat belajar dengan baik.

Oh iya, soal-soal di bawah ini bukan hanya bisa latihan dalam PTS Kurikulum Merdeka tetapi juga bisa dijadikan rujukan untuk Kurikulum 2013 (K-13).

Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil) 2022 dan Jawaban

A. Contoh Soal PTS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil)

I. Wenehana tanda ping ( X ) ing wangsulan A, B utawa C ing

sangarepe pratelan kang trep! ( scor 10 ).

Teks wacan kanggo soal nomer 1 – 3.

ayo kenalan karo aku

aku roni,saiki aku kelas siji

umurku nem taun. aku seneng maca lan nulis

omahku ing dalan diponegoro

sedulurku cacahe siji

adhikku jenenge rani

bapakku asmane pak faris

ibuku asmane bu leni

1. sing saiki kelas siji yaiuku…

A. budi

B. ali

C. roni

Jawaban: C

2. omahe roni ing dalan…

A. melati

B. diponegoro

C. merdeka

Jawaban: B

3. asmane bapak lan ibue roni yaiku…

A. pak budi lan bu susi

B. pak faris lan bu leni

C. pak toni lan bu ida

Jawaban: B

4.gambar ing dhuwur swarane ….

A. kring kring

B. dher dher

C. brum brum

Jawaban: B

5. swara pitik jago yaiku ….

A. kukuruyuk

B. kwek kwek kwek

C. meong meong

Jawaban: A

6. sing kanggo lungguh yaiku…

A. meja

B. lawang

C. kursi

Jawaban: C

7. ani maca buku ana ing ….

A. perpustakaan

B. rumah sakit

C. pasar

Jawaban: A

8. menawa matur marang wong tuwa kudu ….

A. meksa

B. banter

C. sopan

Jawaban: C

9. gundul gundul pacul iku tembang ….

A. dolanan

B. macapat

C. modern

Jawaban: A

10. yen bubar adus terus … ben awake garing.

A. mangan

B. andukan

C. dandan

Jawaban: B

II. ceceg-ceceg ngisor iki isenana nganggo tembung sing

trep!(scor 10 )

11. cit-cit-cit iku swarane ….

Jawaban: tikus

12. bocah sekolah kudu sregep ….

Jawaban: sinau

13. pitik duwe sikil cacahe ….

Jawaban: loro / 2

14. Sluku – sluku bathok, bathoke ….

Jawaban: ela…elo

15. yo ayo padha dolan ing plataran.

padhang rembulan, padhange kaya ….

Jawaban: rina

III. wangsulana pitakon-pitakon iki kanthi pratitis! ( scor 10 )

16. sebutno 3 wae judul tembang dolanan!

wangsulan :

Jawaban: gundul-gundul pacul, sluku-sluku bathok, menthog-mentog.

17. Sebutna 3 wae kewan sing pakanane suket !

wangsulan :

Jawaban: Sapi, wedhus, jaran (kebijakan guru)

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

B. Contoh Soal PTS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil)

Wenehana tandha ping (x) aksara a,b, utawa sangarepe pratelan sing bener!

Wacanen kanthi teliti! Kanggo nomer 1-5

sari kusuma ningrum

jenengku sari

saiki aku wes kelas siji

sekolahku ana sd tambakromo

aku seneng dolanan boneka

yen bengi aku seneng sihahu

1. jenengku yaiku ….

a. tambakromo

b. boneka

c. sari kusuma ningrum

Jawaban: c. sari kusuma ningrum

2. aku sekolah ana ing sd ….

a. ningrum

b. siji

c. tambakromo

Jawaban: c. tambakromo

3. sari wes kelas ….

a. siji

b. loro

c. telu

Jawaban: a. siji

4. sari seneng dolanan ….

a. bal

b. boneka

c. buku-buku

Jawaban: b. boneka

5. sari sinahu yen wayah ….

a. awan

b. esuk

c. bengi

Jawaban: c. bengi

6. perangane awak sing digunakake kanggo nyokot panganan yaiku ….

a. lambe

b. untu

c. rambut

Jawaban: b. untu

7. ….. iku gunane kanggo ngrungokake swara.

a. dengkul

b. irung

c. kuping

Jawaban: c. kuping

8. pak budi lagi mikul beras ing dhuwur ….

a. wetenge

b. sikile

c. pundhake

Jawaban: c. pundhake

9. ….. iku gunane kanggo mlaku

a. Sikil

b. irung

c. kuping

Jawaban: a. sikil

10. piranti sing digunakake ibu kanggo nggoreng iwak yaiku ….

a. peso

b. piring

c. wajan

Jawaban: c. wajan

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

C. Contoh Soal PTS Bahasa Jawa Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil)

1. suara pitik jago yaiku ….

a. cukurukuk

b. guk-guk

c. krik-krik

Jawaban: a

2. iki … ku

a. sa

b. bu

c. tu

Jawaban: b

3. tas gunane kanggo nyimpen … sekolah

a. sepatu

b. piranti

c. obat

Jawaban: b

4. potlot gunane kanggo ….

a. nulis

b. maca

c. nyapu

Jawaban: a

5. gunane kanggo ….

a. ngumbahi

b. sikatan

c. mangan

Jawaban: b

7. anggone nggaris gunakke ….

a. sapu

b. garisan

c. potlot

Jawaban: b

8. anak bebek arane ….

a. blengur

b. meri

c. nener

Jawaban: b

10. buku iku diadahi ….

a. kursi

b. bangku

c. tas

Jawaban: c

11. anak baya arane ….

a. meri

b. rete

c. ketul

Jawaban: b

12. anak sapi arane ….

a. gudel

b. pedhet

c. belo

Jawaban: a

13. woh jati arane ….

a. pocung

b. janggleng

c. katak

Jawaban: b

14. yen bubar adus terus … ben awake garing

a. andukan

b. mangan

c. dandan

Jawaban: a

15. menthok-menthok klebu tembang ….

a. modern

b. macapat

c. dolanan

Jawaban: c

16. kembang lombok arane ….

a. maya

b. mantra

c. menik

Jawaban: c

17. tembang dolanan biasane ditembangake karo …

a. turu

b. sinau

c. dolanan

Jawaban: c

18. cublak cublak suweng kuwi tembang ….

a. dolanan

b. macapat

c. modern

Jawaban: a

19. menthok bisa gawe senenge ati kanthi ….

a. lakune

b. wulune

c. swarane

Jawaban: a

20. papan kanggo ngopeni kewan diarani ….

a. gubuk

b. omah

c. kandang

Jawaban: c

21. yo prakanca dilanan ing ….

a. taman

b. jaba

c. jero

Jawaban: b

22. sak durunge maem aja lali ….

a. donga

b. turu

c. adus

Jawaban: a

23. gundhul-gundhul pacul iku tembang ….

a. dolanan

b. macapat

c. modern

Jawaban: a

24. tembung dolanan bisa diiringi nganggo ….

a. rebana

b. gitar

c. gamelan

Jawaban: c

25. tembang dolanan sing ora nyritakake bab kewan yaiku ….

a. pitik tukung

b. menthok-menthok

c. padhang bulan

Jawaban: c

II. isenana ceceg-ceceg ing ngisor iki nganggo tembung kang mathuk

2. nalika ani nyaponi jobin, ani nganggo sapu ….

Jawaban: duk

3. k – u – b – u ….

aksara ing ndhuwur yen dirakit dadi tembung ….

Jawaban: buku

4. jamuran klebu tembang ….

Jawaban: dolanan

5. wong sing ora tau nyambut gawe awake dadi ….

Jawaban: lemu

6. godhong asem arane ….

Jawaban: sinom

7. wit jagung arane ….

Jawaban: tebon

8. janur kuwi arane godhong ….

Jawaban: kambil

9. klungsu iku isi ….

Jawaban: asem

10. wit kambil arane ….

Jawaban: glugu

III. wangsulana pitakon-pitakon ing ngisor iki kanthi trep

1. apa gunane meja

Jawaban: kanggo nulis.

2. ana ngendi mapane cidhuk

Jawaban: kolah

3. kepriye lakune menthok

Jawaban: Megal-megol

4. kudu dikapakna yen omah reged

Jawaban: diresiki

5. apa arane godhong mlinjo

Jawaban: so

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

DOWNLOAD DI SINI

Related posts