100 Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Inggris Kelas 1 Semester 1 (Ganjil) 2022 Beserta Jawaban dan Pembahasan (Kurikulum Merdeka dan K-13)

Soal Ujian

Contoh Soal PTS | UTS | Bahasa Inggris | Kelas 1 | Semester 1 (Ganjil) 2022 | Latihan Soal PTS | Penilaian Tengah Jawaban | Pembahasan | Sumatif Tengah Semester (STS) Kurikulum Merdeka | K-13 |

Kumpulan Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil) 2022 (Kurikulum Merdeka dan K-13)

Di bawah ini adalah kumpulan soal yang bisa dijadikan rujukan oleh guru dalam menyusun soal PTS/ UTS/ Tes Sumatif pada Mata Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 1 Semester 1 (Ganjil).

Tapi juga bisa dijadikan sebagai latihan oleh siswa/i dalam menghadapi Penilaian Tengah Semester (PTS)/ UTS / Tes Sumatif Bahasa Inggris Kelas 1 Semester 1 (Ganjil).

Besar dengan harapan, dengan jumlah soal yang lebih banyak dibandingkan dengan apa yang akan diujikan, guru bisa menyeleksi soal mana yang paling pasa untuk para siswanya.

Dan, bagi siswa jumlah soal dalam tulisan yang cukup banyak dapat belajar dengan baik.

Oh iya, soal-soal di bawah ini bukan hanya bisa latihan dalam PTS Kurikulum Merdeka tetapi juga bisa dijadikan rujukan untuk Kurikulum 2013 (K-13).

Contoh Soal PTS UTS Tes Sumatif Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1 (Ganjil) 2022 dan Jawaban

A. Contoh Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1

I. Choose the right answer by crossing (x) a, b or c!

( Pilihlah jawaban yang benar dengan menyilang (X) a,b atau c!)

1. Ali : Good morning!

Eva : Good !

a. afternoon

b. morning

c. night

Jawaban: b

2. “ n – e – i – g – v – e – n “

The correct word is . . . .

a.Evening

b. eningve

c. veninge

Jawaban: a

3. Mother : Good. . . …. dear

Soni : Good night mom

a. Morning

b. afternoon

c. night

Jawaban: c

4.Susi : Good bye Rina

Rina : Good … Susi, see you tomorrow.

a.Bye

b. soon

c. fine

Jawaban: a

5. Shella : How are you?

Rully : I am ….

a.Thank you

b. fine

c. sorry

Jawaban: b

6. What letter is it? It is….

a. [ ei ]

b. [ bi]

c. [ di]

Jawaban: c

7. X : How do you spell it?

Y : It is a ……

a. t – l- e- a – b

b. t- a- b- l- e c. t- b a- e- l

Jawaban: b

8. The first letter is…

a.p

b. a

c. w

Jawaban: b

9. Susan :What is this?

Wulan : It is a …..

a.Penci

b. door

c. book

Jawaban:  c

10. Dona : What is it?

Danu : It is a . . . .

a.Window

b.Blackboard

c. cupboard

Jawaban: b

II. Fill in the blanks with suitable answer !

( Isilah titik- titik dengan jawaban yang benar!)

11. “Selamat siang “ bahasa inggrisnya …..

Jawaban: Good afternoon

12. “ Good evening” bahasa Indonesianya….

Jawaban: Selamat sore

13. “ r – l – e – r – u “The correct word is . . . .

Jawaban: ruler

14. The spelling of“ C “ is . . . .

Jawaban: [ci]

15. This is a . . . .

Jawaban: clock

III. Answer these questions bellow!

( Jawablah pertanyaan- pertanyaan berikut!)

16. Translate! ( terjemahkan!) :

a. Good morning : ……….

Jawaban: a.selamat pagi

b. Good bye : ………..

Jawaban: b.selamat tinggal

17. X : ……afternoon

Y : Good afternoon

Jawaban: Good

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

B. Contoh Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1

1. Budi: good afternoon, Tono?

Tono: ….. , Budi?

A. Good afternoon

B. Good morning

C. Good evening

Jawaban: A. Good afternoon

2. Ani: How is your school?

Siska: My school … so big.

A. Are

B. Is

C. So

Jawaban: B. is

3. Selamat malam (akan tidur) in english is …

A. Good morning

B. Good afternoon

C. Good night

Jawaban: C. Good night

4. Hani: How is your library?

Hana: The library … clean

A. Is

B. Are

C. So

Jawaban: A. Is

5. Good morning in Indonesia is …

A. Selamat pagi

B. Selamat siang

C. Selamat malam

Jawaban: A. selamat pagi

6. Vani: Is your classroom big?

Erna: Yes, it …

A. Does

B. Aren’t

C. Is

Jawaban: C. Is

7. Ahmad: how are you today?

Ali: …

A. Good

B. I am fine

C. Thank you

Jawaban: B. I am fine

8. Doni: What letter is it?

Edi: It is… (G)

A. [gi]

B. [ji]

C. [jei]

Jawaban: B. [ji]

9. Rini: what is your name?

Siska: …

A. My name is Siska

B. My name is Rini

C. My name is Ahmad

Jawaban: A. my name is Siska

10. Sia: What letter is it?

Fera: It is … (T)

A. [ti]

B. [eit]

C. [te]

Jawaban: A. [ti]

11. Sampai jumpa in english is …

A. Hi

B. See you

C. I am fine

Jawaban: B. see you

12. Tania: What letter is it?

Santi: It is … (Q)

A. [ki]

B. [pi]

C. [kyu]

Jawaban: C. [kyu]

13. Goodbye in Indonesia is …

A. Selamat pagi

B. Selamat malam

C. Selamat tinggal

Jawaban: C. Selamat tinggal

14. Dani: What letter is it?

Olive: It is… (B)

A. [bi]

B. [pi]

C. [be]

Jawaban: A. [bi]

15. What is number? (4)

A. Three

B. Four

C. Five

Jawaban: B. four

16. Spelling [jei]

A. E

B. J

C. T

Jawaban: B. J

17. That is number … (6)

A. Six

B. Four

C. One

Jawaban: A. Six

18. Ira: How do you spell your name?

Virni: It is..

A. [vi] [i:] [ar] [en] [i]

B. [vi] [ai] [er] [en] [ai]

C. [vi] [ai] [ar] [en] [ai]

Jawaban: C. [vi] [ai] [ar] [en] [ai]

19. This is number … (10)

A. Two

B. One

C. Ten

Jawaban: C. Ten

20. Senang bertemu denganmu in English is …

A. Goodbye

B. Nice to meet you

C. Hello

Jawaban: B. Nice to meet you

21. A: “Hello, girls!”

B: “……, Jihan.”

a. See you later

b. Good night

c. Hello

Jawaban: c. Hello

22. A: “See you later”

B: …..

a. Nice to meet you

b. Good afternoon

c. See you

Jawaban: c. See you

23. It is number … (2)

A. Two

B. Six

C. Nine

Jawaban: A. two

24. Pandu: How do you spell your name?

Cinta : It is …

a. [si] [ai] [en] [ti] [ei]

b. [si] [ai] [en] [ti] [ar]

c. [si] [ai] [en] [te] [ei]

Jawaban: a. [si] [ai] [en] [ti] [ei]

25. The number after two is …

a. One

b. Three

c. Four

Jawaban: b. Three

26. We clean the class with…

A. Broom

B. Bag

C. Eraser

Jawaban: a. broom (sapu)

27. The teacher uses … to clean the blackboard.

a. Chalks

b. Ruler

c. Eraser

Jawaban: C. Eraser (penghapus)

28. We use … to sit on.

A. Table

B. Chair

C. Cupboard

Jawaban: B. chair (kursi)

29. The teacher rests in the …

A. School hall

B. Office

C. Classroom

Jawaban: b. office

30. We plant flowers in the …

a. Garden

b. Laboratory

c. Classroom

Jawaban: a. Garden

Complete the tasks below and translate to english!

(Lengkapi tugas di bawah ini dan terjemahkan ke bahasa Inggris!)

1. Selamat pagi ….

Jawaban: good morning

2. Selamat tinggal …

Jawaban: goodbye

3. Sampai jumpa …

Jawaban: see you

4. Ruang kelas …

Jawaban: classroom

5. Senang bertemu denganmu …

Jawaban: nice to meet you

6. Sekolah …

Jawaban: school

7. Perpustakaan …

Jawaban: library

8. Kantor …

Jawaban: office

9. Jam …

Jawaban: clock

10. Penghapus …

Jawaban: eraser

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

C. Contoh Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 1 SD Semester 1

1. Lina : Hello Dayu

Dayu : … Lina

a. thank you

b. goodbye

c. hello

Jawaban: c

2. Udin : Good morning Edo

Edo : … Udin

a. good night

b. good afternoon

c. good morning

Jawaban: c

3. Siti : How are you?

Udin : …

a. I am fine

b. good morning

c. thank you

Jawaban: b

4. Beni : ….

Edo   : good afternoon Beni.

a. good morning

b. good afternoon

c. good evening

Jawaban: b

5. Mother : …, Beni. Have a nice dream

Beni : good night mom.

a. good morning

b. good afternoon

c. good night

Jawaban: c

6. Endah : hello, I am Endah.

Siti : hello, I am Siti

Endah : …

Siti  : Nice to meet you, too

a. good morning

b. nice to meet you

c. I live in Semarang

Jawaban: b

7. Dayu : What is your name?

Lani : ….

a. I live in Semarang

b. my hobby is reading

c. my name is Lani

Jawaban: c

8. Dayu : where do you come from?

Lani : ….

a. my name is Lani

b. my hobby is swimming

c. I come from Semarang

Jawaban: c

9. Siti  : what is your hobby, Dayu?

Lani : ….

a. my hobby is playing doll

b. my name is Lani

c. I am from Jakarta

Jawaban: a

10. Arrange the words into a good sentence

      Edo – name – my – is

a. Edo my name is

b. my name is Edo

c. name my is Edo

Jawaban: b

11. Look at the picture!

That is a ….

a. bag

b. pencil case

c. pencil

Jawaban: b

12. Look at the picture!

That is a ….

a. pencil

b. bag

c. rubber

Jawaban: b

13. Look at the picture!

That is a ….

a. bag

b. ball

c. hat

Jawaban: b

14. Arrange the words into a good sentence

      hobby – is – ball – playing – my

a. my hobby is playing ball

b. playing ball my hobby is

c. hobby my is playing ball

Jawaban: a

15. Look at the picture

My hobby is …

a. reading

b. swimming

c. playing ball

Jawaban: b

Baca Soal PTS / UTS / Tes Sumatif Untuk Mata Pelajaran Lainnya: KLIK DI SINI

DOWNLOAD DI SINI

Related posts