30 Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 dan Kunci Jawaban
Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 dan Kunci Jawaban

WISLAH.COM – Tulisan ini memuat Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2, terdiri atas30 soal pilihan ganda dan kunci jawaban.

Contoh soal PAT ini, berdasar pada semua materi yang ada dalam buku paket Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2. Karenanya ini penting untuk dijadikan referensi, baik oleh guru maupun oleh siswa kelas 6 SD.

Semoga tulisan tentang soal PAT Bahasa Inggris kelas 6 semester 2 ini bisa bermanfaat untuk kamu.

30 Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Berikut adalah kumpulan Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 2 dan Kunci Jawaban:

1. My Mother is a nurse. She works in the …

a. Fieldrice

b. Hospital

c. Police Office

d. School

Jawaban: b

2. He is a ………, he works in hospital.

a. Pilot

b. Police

c. Doctor

d. Farmer

Jawaban: c

3. Rony: “Hello, ………?”

Paul: “I am fine thank you.”

a. Where are you?

b. What are you?

c. How are you?

d. Who are you?

Jawaban: c

4. You can see the film at ….

a. Prison

b. Market

c. Cinema

d. Library

Jawaban: c

5. Birds can fly because they have ….

a. Nose

b. Lung

c. Wing

d. Leg

Jawaban: c

6. My mother is a …. . Her activity is sewing.

a. Sailor

b. Tailor

c. Doctor

d. Author

Jawaban: b

7. I am an elementary school student. …. name is Nadia.

a. My

b. Our

c. Her

d. Your

Jawaban: a

8. We buy a bottle of water to ….

a. Eat

b. Drink

c. Sleep

d. Wash

Jawaban: b

9. A duster is a thing which is used to ….

a. Clean the table

b. Clean the floor

c. Clean the clothes

d. Clean the dishes

Jawaban: a

10. Rizki: “Does Nando like playing football?”

Adi: “No, ….”

a. He doesn’t

b. He isn’t

c. He hasn’t

d. He wasn’t

Jawaban: a

11. The animals which give us honey are ….

a. Bird

b. Bee

c. Ant

d. Cow

Jawaban: b

12. We celebrate the … on August the seventeenth.

a. National Independence Day

b. Pancasila Born Day

c. Indonesian Day

d. World Freedom Day

Jawaban: a

13. There is a …….. in the living room.

a. Plate

b. Knife

c. Bed

d. Chair

Jawaban: d

14. Prambanan Temple is located in …….

a. Sulawesi

b. Yogyakarta

c. Bali

d. Lampung

Jawaban: b

15. I will buy vegetables in ………

a. School

b. Electronic store

c. Market

d. Home

Jawaban: c

16. These are animals which have four legs, except ….

a. Cow

b. Horse

c. Rabbit

d. Duck

Jawaban: d

17. A book is on the chair. Translate in Indonesia is …

a. Sebuah buku di kursi

b. Sebuah buku di bawah kursi

c. Sebuah buku di atas kursi

d. Sebuah buku di samping kursi

Jawaban: c

18. We find the meaning of difficult English words in the ….

a. Book

b. Newspaper

c. Radio

d. Dictionary

Jawaban: d

19. The baby of the butterfly is ….

a. Bee

b. Bird

c. Caterpillar

d. Pigeon

Jawaban: c

20. Playing – Azka – stadium – is – the – football – in. The correct sentence is …

a. Azka playing football is in the stadium

b. Azka is football playing in the stadium

c. Azka is playing football in the stadium

d. Azka football playing is in the stadium

Jawaban: c

21. My father is a …. . He teaches in a school.

a. Doctor

b. Teacher

c. Farmer

d. Driver

Jawaban: b

22. They are painting the … in the classroom.

a. Wall

b. Floor

c. Table

d. Window

Jawaban: a

23. To eat soup, we need a ….

a. Fork

b. Knife

c. Spoon

d. Plate

Jawaban: c

24. A place where we can borrow books is the ….

a. Cinema

b. Market

c. Library

d. Garden

Jawaban: c

25. It is raining. You should bring an ….

a. Umbrella

b. Hat

c. Sunglasses

d. Gloves

Jawaban: a

26. The opposite of ‘big’ is ….

a. Large

b. Small

c. Tall

d. Long

Jawaban: b

27. We use a …. to write on the blackboard.

a. Pen

b. Pencil

c. Marker

d. Chalk

Jawaban: d

28. A …. has two wheels and is powered by pedaling.

a. Car

b. Bicycle

c. Bus

d. Train

Jawaban: b

29. The color of the sky on a clear day is ….

a. Blue

b. Green

c. Red

d. Yellow

Jawaban: a

30. You can find many shops and buy things at the ….

a. School

b. Market

c. Library

d. Park

Jawaban: b

Related posts