WISLAH.COM – Berikut “Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 3 Halaman 53, 54, 55, 56“, memuat kunci jawaban untuk soal-soal Bahasa Jawa Kelas 3 yang terdapat pada halaman 53, 54, 55, dan 56.
Artikel ini akan sangat membantu siswa dan guru dalam proses pembelajaran materi Bahasa Jawa kelas 3. Kunci jawaban yang disediakan akan memudahkan siswa dalam memahami konsep-konsep penting terkait dengan soal-soal yang diberikan, seperti kosakata tentang musim ketiga, upaya mengatasi dampak musim ketiga, dan pentingnya menjaga lingkungan.
Dengan adanya kunci jawaban ini, diharapkan siswa dapat belajar secara mandiri dan mengevaluasi pemahaman mereka terhadap materi yang telah diajarkan. Guru juga dapat memanfaatkan kunci jawaban ini sebagai referensi dalam memeriksa pekerjaan siswa dan memberikan umpan balik yang konstruktif.
Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 3 Halaman 53, 54, 55, 56
Wacanen sing tliti!
Mangsa Ketiga
Mangsa ketiga kadhang kala dirasakake abot banget dening masyarakat. Akeh wong sing kangelan golek banyu resik. Sumur-sumur padha asat. Saliyane iku para tani padha bingung amarga sawahe padha nela. Saluran irigasi garing ora ana iline banyu babar pisan. Tetuwuhan kaya dene palawija, padha mati amarga ora kumanan banyu.
Mula kanggo ngawekani kahanan kasebut, pemerintah mbangun bendungan utawa wadhuk. Bendungan sing ana ing wewengkon Jawa Timur upamane wadhuk Karang Kates ing Malang, Wadhuk Pondhok ing Ngawi, lan Wadhuk Selareja ing Ngantang. Wadhuk[1]wadhuk mau minangka tandhon banyukanggo ngawekani tekane mangsa ketiga.
Sakliyane iku, masyarakat uga kudu bisa melu njaga lestarine lingkungan. Aja sakepanake dhewe nebang wit[1]witan. Program “Satu Orang Satu Pohon” ayo ditindakake. Amarga wit-witan iku gedhe banget mupangate tumrap panguripan. Sakliyane ngasilake oksigen, wit-witan uga bias nyengkerem lemah supaya ora nganti longsor yen keglontor banyu udan. Wit-witan uga bisa nyimpen banyu, supaya nalika mangsa ketiga ora nganti larang banyu.
I. Wangsulana pitakon ing ngisor iki kanthi milih salah sijine wangsulan sing bener!
1. Wacan ing dhuwur irah-irahane ….
A. Mangsa Rendheng
B. Mangsa Ketiga
C. Ketiga Dawa
Jawaban:
B. Mangsa Ketiga
2. Nalika mangsa ketiga akeh warga sing ….
A. kangelan golek banyu resik.
B. angel golek pangan.
C. kena bencana pageblug
Jawaban:
A. kangelan golek banyu resik.
3. Tetuwuhan sing mati nalika mangsa ketiga upamane ….
A. palawija
B. pari
C. jagung
Jawaban:
B. pari
4. Sing ditindakake pemerintah kanggo ngawekani tekane mangsa ketiga yaiku ….
A. menehi bantuan banyu
B. menehi sembako masyarakat
C. nggawe wadhuk
Jawaban:
C. nggawe wadhuk
5. Wadhuk Pondhok dumunung ing wewengkon ….
A.Kediri
B.Ngawi
C.Malang
Jawaban:
B.Ngawi
6. Sing bisa ditindakake masyarakat kanggo nanggulangi larang banyu ….
A. njaga lestarine lingkungan lan nandur wit-witan
B. ora mbuwang rereged ing gorong-gorong
C. nebangi wit-witan ing alas
Jawaban:
A. njaga lestarine lingkungan lan nandur wit-witan
7. Saiki mangsa ketiga mula larang banyu resik. Mangsa ketiga kosok baline ….
A.mangsa rendheng
B. mangsa bedhidhing
C.mangsa panen
Jawaban:
A.mangsa rendheng
8.Ing ngisor iki sing ora kalebu mupangate wit-witan yaiku ….
A. nyegah udan
B. ngasilake oksigen
C. nyengkerem lemah
Jawaban:
A. nyegah udan
9. Bapak gugur gunung ngresiki gorong-gorong. gugur gunung tegese ….
A. gotong royong
B. munggah gunung
C. mlaku-mlaku
Jawaban:
A. gotong royong
10. Bapak ngangsu banyu ing sendhang. banyu karma inggile ….
A. toya
B. latu
C. siti
Jawaban:
A. toya
II. Wangsulana pitakon ing ngisor iki!
1. Sebutna 3 wae tetuwuhan sing bisa urip ing mangsa ketiga!
Jawaban:
Kacang brol, tela lan jagung.
2. Kadadean apa wae sing bisa dumadi nalika mangsa rendheng?
Jawaban:
Banjir lan lemah longsor.
3. Apa sing bisa kotindakake kanggo nanggulangi banjir nalika mangsa rendheng?
Jawaban:
Nandur wit-witan ing sakiwa tengene omah lan ora mbuwang rereged ing kali utawa gorong-gorong.
4. Apa wae mupangate wit-witan tumrap panguripan?
Jawaban:
Bisa nyengkerem lemah supaya ora nganti longsor keglontor banyu udan lan ngasilake oksigen.
5. Apa wae mupangate wadhuk?
Jawaban:
Kanggo ngendhalekake banjir ing mangsa rendheng.
Penutup
Demikian “Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 3 Halaman 53, 54, 55, 56“, semoga bermanfaat bagi siswa dan guru dalam proses pembelajaran Bahasa Jawa. Dengan memahami materi tentang musim ketiga dan upaya penanggulangannya, diharapkan siswa dapat lebih menghargai lingkungan dan berperan aktif dalam menjaga kelestarian alam. Selain itu, kunci jawaban ini juga dapat menjadi referensi bagi guru dalam mengembangkan metode pembelajaran yang lebih efektif dan menyenangkan.

